Przygodowa sala zabaw w Zieleniu

Urzekł nas pomysł – potrzebna była scenografia do musicalu młodzieżowego Piotruś Pan. Ale wkładać tyle wysiłku i pieniędzy w przygotowanie czegoś co będzie służyło tylko przez kilka spektakli? A gdyby przygotowane elementy scenografii wykorzystać do stworzenia sali zabaw w szkole? Taki pomysł realizuje Szkoła Podstawowa w Zieleniu. Z naszym udziałem.
Pomysł cudowny, ale trudny do wykonania. Bo wszystkie elementy muszą być łatwe do złożenia, rozłożenia i ponownego złożenia. Bo pracujemy pod Krakowem, a szkoła jest pod Toruniem. Bo całość musi być gotowa na konkretny termin. Bo to jedna z naszych pierwszych realizacji.
Spektakl był wystawiany kilkukrotnie w czerwcu 2019. Sala została zrealizowana w sierpniu.

kategoria: scenografia, sala zabaw
numer: P.19.120
klient: Stowarzyszenie „Przyjaciele Wronia”
miejsce: Szkoła Podstawowa w Zieleniu
czas: 2018-2019
faza: projekt koncepcyjny, realizacja